У Києві перейменували бульвар Дружби народів та ще 31 вулицю

Депутати Київради перейменували 32 вулиці, провулки та бульвари столиці, назви яких були пов'язані з Росією і радянським минулим, повідомляє пресслужба КМДА.

Зокрема, бульвар Дружби народів перейменували на бульвар імені засновника української армії Миколи Міхновського. Депутати Київради перейменували вулиці в Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Печерському, Подільському, Святошинському, Солом'янському та Шевченківському районах.

«Процес дерусифікації в столиці триває. І це важливо. Особливо під час варварської війни, якою Росія намагається знищити Україну, заморозити українців узимку. Ми повинні позбавитися символів і назв, пов’язаних із країною-агресором, випровадити старі радянські та російські назви зі столиці України назавжди. Росія не має жодного права на окупацію нашої території, нашої культури, на переписування нашої історії», – заявив мер Віталій Кличко.

Загалом у Києві вже перейменували 237 міських об'єктів. У листопаді Київрада перейменували 11 вулиць, зокрема, з’явилися вулиці імені Катерини Гандзюк та Ірини Бекешкіної.

Перед цим Київська міськадміністрація заявляла, що упродовж місяця отримали від громадськості понад 200 пропозицій щодо усунення з публічного простору Києва об’єктів, які відображають радянські та російські наративи.

Рішення підтримали 64 депутати на пленарному засіданні Київради ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Київрада вилучила з програм комунальних закладів освіти столиці російську мову

«Влада РФ використовує російську мову як один із інструментів геополітичної експансії», заявили в офісі Креміня (фото ілюстраційне: акція в Києві з вимогою до влади не йти на поступки Кремлю, грудень 2019 року) ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Мовний омбудсмен знову вимагає від Труханова дерусифкувати вивіски в Одесі

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !