У Казахстані перед анонсованими мітингами затримали близько десятка людей

Поліцейські в місті Алмати у Казахстані затримали близько десятка людей. Як передає «Радіо Азаттик» (казахська служба Радіо Свобода), сталося це на місці анонсованого мітингу в центральному парку імені Горького. Причину затримання поліція не пояснила.

Поліцейські в Алмати
Поліцейські в Алмати

1 травня біля центрального парку Алмати зібралося близько 20 людей. Деякі з них тримали плакати проти візового режиму з Китаєм, інші вимагали розслідування загибелі людей під час масових протестів на початку 2022 року. Крім того, у різних містах Казахстану сьогодні громадські активісти анонсували мирні мітинги на підтримку України та із закликом до виходу Казахстану з ОДКБ – альянсу, в якому Росія вважається лідером.

Активісти, які подали заявки до місцевих виконавчих органів щодо проведення мирних зборів, повідомили, що отримали відмови через буцімто «неповну інформацію» про заходи. Активісти також зазначили, що за ними ведуть зовнішнє спостереження через оголошені мітинги.

Наразі відомо про затримання в Астані члена незареєстрованої партії «Алга, Казахстан» Марата Жиланбаєва, активістки Ельвіри Бекзадіної та журналіста Думана Мухамедкаріма в Алмати.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !