У ГУР пояснили, з якою метою Росія завдала масованого удару по Україні

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України пояснили, з якою метою Росія завдала масованого ракетного удару по Україні.
«Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості», – повідомили в українській розвідці.

За даними ГУР, ракетні удари по Києву та інфраструктурі російські війська планували ще з початку жовтня.
«Російські окупаційні війська отримали вказівку з кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня. До військових частин стратегічної та дальньої авіації надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних обстрілів. Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст 8 жовтня на аеродром «Оленья» з аеродрому Енгельс було перебазовано сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та споряджено їх крилатими ракетами Х-101», – повідомляють у розвідці.
Крім того, за даними української розвідки, на зовнішній рейд Севастополя було виведено 6 носіїв крилатих ракет з сорока ракетами «Калібр».

Читайте також: «Це демонстрація Путіним слабкості, а не сили»: Захід відреагував на масований обстріл України

Уранці 10 жовтня відбувся масований обстріл України армією РФ. Відомо про вибухи в Києві, Харкові, Львові та області, Житомирі, на Київщині, Дніпропетровщині. У ДСНС повідомили, що через російські атаки загинули загинули п'ять людей, ще 47 поранені.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили про збиття 43 з 83 ракет, які випустила Росія по території України. Також українські військові збили 9 з 12 дронів Shahed-136.

Читайте також: У РНБО повідомляють про інформаційну атаку Росії

За словами президента України Володимира Зеленського, російські війська мають дві мішені – енергообʼєкти по всій країні та люди. Як повідомив прем'єр Денис Шмигаль, внаслідок російських атак пошкоджено 11 «важливих інфраструктурних об’єктів» у 8 регіонах та у столиці.

Російський президент Володимир Путін підтвердив завдання Росією масованих ударів по Україні, зокрема по об'єктах енергетики. При цьому він погрожує новими атаками «у разі продовження спроб проведення на російській території терактів».

«Домовилися з Олафом Шольцом про скликання термінового засідання G7. Заплановано мій виступ, під час якого розповім про теракти РФ», – повідомив Володимир Зеленський. Фото ілюстративне ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Термінове засідання G7 і посилення ППО. Зеленський повідомив про розмови з Шольцом і Макроном

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !