У Генштабі назвали напрямки, де тривають бойові дії

Російські військові здійснювали штурмові і наступальні дії на шістьох напрямках: Харківському, Слов’янському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, на більшості з них Збройні сили України відбили штурми і відтіснили загарбників, повідомив у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

За повідомленням, на Краматорському, Бахмутському і Авдіївському напрямках бойові дії тривають.

Зокрема, на Краматорському напрямку бої тривають неподалік Івано-Дарʼївки, де російські війська намагаються вести наступ.

За словами представника Пентагону, ЗСУ успішно послаблюють російські війська на сході ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Пентагон: війська РФ не мають успіху на полі бою в Україні

«На Бахмутському напрямку… окупанти вели наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве і Кодема, успіху не мали, бойові дії тривають. На Авдіївському напрямку… ворог наступає у районі населеного пункту Опитне і Майорськ, успіху не мав, бої тривають», – йдеться у зведенні.

Крім того, на всіх цих напрямках, а також на Запорізькому – загарбники здійснюють обстріли позицій ЗСУ і цивільних об’єктів, кажуть у командуванні.

На Південнобузькому напрямку, як йдеться у зведенні, основні зусилля військ РФ зосереджуються на недопущенні просування українських військ. «Окупанти вживають заходів щодо поповнення втрат особового складу та техніки», – повідомили у Генштабі.

Напередодні високопоставлений чиновник Міністерства оборони США на закритому брифінгу заявив, що позиції російських військових ослабли, і вони не мають прогресу на полі бою в Україні. «Ви бачите повну відсутність прогресу росіян на полі бою. Вони несуть ці втрати і не можуть просуватися вперед», – сказав представник Пентагону.
Зокрема, за його словами, ЗСУ успішно послаблюють російські війська на сході.

Олексій Резніков зауважив, що Генеральний штаб і воєнна розвідка визначили технічні вимоги до супутникових технологій, які хотілося б залучити для української армії ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Ситуація буде принципово іншою» – Резніков про користь «народного супутника»

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !