У ДСНС навели нові подробиці гасіння пожежі в Чорнобильській зоні

У Державній службі з надзвичайних ситуацій навели нові дані про перебіг ліквідації пожежі, яка триває в зоні відчуження і зоні безумовного (обов’язкового) відселення навколо Чорнобильської АЕС.

Як повідомили в ДСНС, станом на 20-у годину верхової пожежі вже не спостерігалося.

Раніше 4 квітня рятувальники повідомляли, що біля села Володимирівки на площі 20 гектарів спалахнула верхова лісова пожежа. Це змусило їх викликати посилення, щоб у гасінні загалом брали участь 131 рятувальник і 27 одиниць техніки, серед якої два пожежні літаки і вертоліт.

За вечірнім повідомленням, на той час, коли верхова пожежа припинилася, до гасіння було залучено понад 90 пожежників і 21 одиниця техніки.

У ДСНС звертають увагу, що гасіння пожежі ускладнене через підвищений радіаційний фон на окремих ділянках горіння. Але загрози від неї населеним пунктам немає, запевняють рятувальники.

Цими днями вони звітують про велику кількість пожеж у природних екосистемах у різних місцях України. Зокрема, тільки серед повідомлень ДСНС за 4 квітня є інформація, що протягом попередньої доби буди погашені 43 такі пожежі в Чернігівській області, що охопили площу понад 256 гектарів, і 70 таких пожеж на площі в 100 гектарів у Житомирській області.

Київська служба порятунку, зі свого боку, інформувала 4 квітня, що лише за останню добу в Київській області було ліквідовано 124 пожежі на площі 135 гектарів. А на території самого міста Києва за останні 12 днів було зафіксовано 144 пожежі в екосистемах на площі понад 30 гектарів, із них деякі ще тривали.