У Дніпрі збирають кошти на пам’ятник для однієї з найстарших волонтерок

У Дніпрі збирають кошти на пам’ятник для однієї з найстарших волонтерок міста Людмили Твердохліб, повідомила Радіо Свобода вдова загиблого добровольця Андрія Широкова Ганна Счасна-Гарус, яка організувала збір.

За її словами, з дня смерті 91-річної волонтерки минуло два з половиною роки, її пам’ять досі належно не вшанована. Останні три роки життя жінка прожила у волонтерки, адже не мала ані дому, ані рідних.

Як розповіла Ганна Счасна-Гарус, померлу поховали на цвинтарі житлового масиву Таромського, одного із віддалених районів Дніпра, недалеко від її чоловіка. Наразі на могилі хочуть встановити гранітну стелу, викарбувавши на ній один з її віршів про любов до України та зображення тополь, які любила жінка.

Людмила Твердохліб («Бабуся Лю») померла у віці 91 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Дніпрі попрощались з однією із найстаріших волонтерок України. «Бабуся Лю» пережила Голодомор і Другу світову війну

«Я – прихильниця мінімалізму, але там така місцевість, такі умови, що треба зробити добрий майданчик, щоби могила не провалювалася. А пам’ятник буде простий, прямокутний, з її зображенням, з її віршем. Я запропонувала два варіанти з тих, які були у мене записані, люди обирають. Вірші, як вона мені розповідала, вона почала писати в 9-му класі. Коли у неї був гарний настрій, вона співала й декламувала свої вірші. Я записала на відео два з них, вони у мене є. Думаємо, що пам’ятник обійдеться приблизно в 20 тисяч гривень. Пропоную написати на ньому також: «Від вдячних мешканців Дніпра», – говорить Ганна Счасна-Гарус.

Перші доброчинні внески вже почали надходити, каже Ганна.

У подальшому, говорить волонтерка, вона ініціюватиме встановлення пам’ятника «бабусі Лю» в місті.

«Це може бути фігура літньої жінки, можливо, біля Музею АТО. Як у Житомирі – там встановили постаті – фігури бійця, медика, волонтера», – сказала Ганна.

24 жовтня 2020 року в Дніпрі померла 91-річна Людмила Твердохліб, яка більш відома, зокрема серед військових, як «Бабуся Лю». Жінка не пережила інсульту. Останні роки свого життя вона присвятила допомозі українським військовослужбовцям. Вона також допомагала куточку для бійців на залізничному вокзалі міста.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !