У Дніпрі відкрили третю справу, пов’язану з побиттям громадського активіста й журналіста

У Дніпрі відкрили третє кримінальне провадження, пов’язане з побиттям журналіста й громадського активіста Всеволода Новохатька. Про це у вівторок Радіо Свобода повідомив сам Новохатько.

Провадження відкрите за частиною 3 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

За його словами, нове провадження відкрите за його заявою саме на осіб, яких він вважає причетними до організації нападу на нього.

Потерпілий домагався цього майже два роки. «Як це втомлює – війна не з ворогом, а з власними правоохоронцями, які мають захищати мене. Бо є закон. Та на мене напали за те, що я фактично виконував обов’язки оцих самих правоохоронців», – зазначив він.

За фактом побиття Всеволода Новохатька раніше вже було відкрито два кримінальні провадження – за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) та за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження). Ці справи закрили.

Радіо Свобода підготувало інформаційний запит до поліції, аби дізнатись позицію правохоронців.

Раніше у відповід на інформаційний запит Радіо Свобода у обласному управлінні поліції повідомили, що справи щодо нападів на активістів Дніпра перебувають у провадженні слідчих органів. Зокрема, справу щодо нападу на громадського активіста, редактора інтерне-видання «ЗОВ» Всеволода Новохатька розслідує слідчий відділ міської поліції.

Посилаючись на таємницю слідства, в поліції відмовились повідомити більш детальні відомості.

У травні 2018 року в Дніпрі було скоєно напад на громадського активіста і редактора «ЗОВ» («Закон один для всіх») Всеволода Новохатька. Група молодиків чекала на нього неподалік від будинку. Потерпілий пов’язує інцидент зі своєю журналістською діяльністю, зокрема публікаціями на сайті «ЗОВу» та в інших місцевих ЗМІ.