У Дніпрі пошкодили й пограбували авто організації, яка вивозить людей із «гарячих» точок

У Дніпрі пошкодили й пограбували автівку благодійного фонду «Восток SOS», який вивозить людей із «гарячих» точок. Це сталося в ніч з 16 на 17 квітня в Чечелівському районі міста, розповів Радіо Свобода координатор евакуаційного напрямку організації Ярослав Корнієнко.

За його словами, у службовому мікроавтобусі, на якому чітко було зазначено «Евакуація», розбили скло й викрали майно, яке необхідне для роботи, – шість бронежилетів, вартість одного становить щонайменше 11 тисяч гривень. Автівка тільки повернулася з херсонського напрямку й стояла біля будинку одного з евакуаторів.

«Це наш улюблений евакуаційний бус. Ця автівка побувала на двох напрямках – на сході й на півдні. Починаючи від Сєвєродонецька, Лисичанська, далі – вся Донеччина, Бахмут, деокуповані території. Також вона працювала на правому березі Херсонщині, звідки ми вивозили й ввозимо людей. Бувала й у Нікополі. Найгірше, що цей інцидент вплине на нашу роботу. Бронежилети – це захист наших евакуаторів, без них ми не можемо відправляти людей в евакуаційні місії. Це досвідчені евакуатори, які могли б працювати, вивозити людей, – це десятки врятованих життів на тиждень. Екіпаж якийсь час не працюватиме. Може, це дало «хліб» крадіям, але для багатьох людей йдеться про безпеку й життя», – сказав він.

Як зазначив Ярослав Корнієнко, це вже третій випадок із пошкодженням автівок організації в Дніпрі. Зокрема, під час одного з випадків із авто викрали тонометр, необхідний евакуаторам при роботі з маломобільними та літніми людьми.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «крадіжка». Слідчі вивчають відео камер спостереження поблизу та збирають інші речові докази.

Зруйноване російською агресією село Богородичне Донецької області ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Жити й померти в гідних умовах – у ліжку, з кефіром на тумбочці». Як евакуюють невиліковно хворих і маломобільних з лінії фронту

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !