У деокупованій Балаклії виявили запасний командний пункт армії РФ з арсеналом зброї і техніки – ДБР

На околицях деокупованої Балаклії на Харківщині українські правоохоронці виявили запасний командний пункт армії РФ з арсеналом боєприпасів і військової техніки, повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Вилучено десятки ящиків із боєприпасами, серед яких постріли для гармат і танків різних калібрів, міни, гранати, метальні порохові заряди. Крім того, ДБР знайшло дві бойові машини піхоти з боєкомплектами. Вилучені боєприпаси та техніку ДБР передало підрозділам ЗСУ», – зазначають у Держбюро розслідувань.

9 вересня Держбюро розсдідувань повідомило про початок пошуку та затримання колаборантів на деокупованих територіях Харківщини ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ДБР розповіло про перші затримання колаборантів на деокупованій Харківщині

У ДБР додають, що цей командний пункт російська армія облаштувала в одному з будинків і зберігала там, окрім боєприпасів та техніки, вилучені у місцевого населення харчі.

На початку вересня після звільнення території Харківщини від російських військ українські правоохоронці розпочали пошук колаборантів та вже повідомили про перших затриманих.

14 вересня у своєму щоденному звіті ISW зазначили, що Кремль визнав свою поразку в Харківській області і це – перша поразка, яку визнала Росія у повномасштабній війні проти України. При цьому, за повідомленням ISW, Кремль намагається відвернути критику від від російського президента Володимира Путіна і покласти провину на його військових радників.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на 15:00 19 вересня

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !