У Центрі стратегічних комунікацій назвали ознаки чергової інформатаки Росії

Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки, створений при Міністерстві культури та інформації, заявляє про чергову інформаційну атаку Росії.
Як повідомляє центр, у соціальній мережі Facebook з анонімних каналів противник поширює рекламу з наміром зневірити українців.
«За наявними даними, кампанія з розповсюдження брехні стартувала 11 березня. Окупанти хочуть підірвати довіру українського суспільства до влади, маніпулюючи нібито програною битвою за Бахмут та тим, що союзники залишать нас з ворогом напризволяще», – йдеться у повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформбезпеки кажуть, що головними меседжами кампанії є:

  • Україна програла битву за Бахмут;
  • На Заході не вірять в Україну;
  • Командування Силами оборони вже втекло, а «хлопці відбиваються самотужки»;
  • США зменшують постачання зброї, бо буцімто впіймали українську владу на крадіжках постачань.

"; //parse XFBML, because it is not nativelly working onload if (!fbParse()) { var c = 0, FBParseTimer = window.setInterval(function () { c++; if (fbParse()) clearInterval(FBParseTimer); if (c === 20) { //5s max thisSnippet.innerHTML = "Facebook API failed to initialize."; clearInterval(FBParseTimer); } }, 250); } } }; thisSnippet.className = "facebookSnippetProcessed"; if (d.readyState === "uninitialized" || d.readyState === "loading") window.addEventListener("load", render); else //liveblog, ajax render(); })(document);

Фахівці центру звертають увагу, що ці меседжі розповсюджуються через новостворені сторінки, без опису та наповнення, що дозволяє уникати додаткової уваги під час модерації, облікові записи, з яких створюються такі кампанії, використовують IP-адреси інших держав. Також про пост в рамках російської інформаційної кампанії може сигналізувати невдалий переклад тексту з російської на українську.

У Центрі стратегічних комунікацій рекомендують скаржитися та подібні публікації.

Президент Росії Володимир Путін нагороджує орденом очільницю RT і «Россия сегодня» Маргариту Симоньян. Кремль, Москва, 20 грудня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Старий прийом Кремля: чому гармати стріляють в Україні, а пацифістський рух росте на Заході

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !