У центрі Маріуполя російські військові зносять історичні будівлі – Андрющенко

У тимчасово окупованому Маріуполі війська Росії продовжують зносити будинки, які мають історичне значення, розповів радник мера міста Петро Андрющенко в телеграмі.

За його словами, зокрема, російські окупаційні війська хочуть знищити Будинок з годинником у Маріуполі, в якому знаходилася студія відомого українського художника-монументаліста Віктора Арнаутова.

«Все, абсолютно все, що становить історичну цінність, перетворюють на попіл», – зазначив Андрющенко.

Старокримський цвинтар у Маріуполі, листопад 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Журналісти AP від березня виявили понад 10 тисяч нових могил у Маріуполі

Раніше радник міського голови Петро Андрющенко повідомив, що в Маріуполі окупаційні сили зносять будівлю драматичного театру.

16 березня російський літак скинув авіабомбу на будівлю Маріупольського драматичного театру, попри те, що там на землі було написано російською мовою «ДЕТИ». Тоді у приміщенні театру, яке використовувалось як бомбосховище, ховалася понад тисяча людей. Скільки загинуло людей від авіаудару ‒ достеменно невідомо. Після трагедії у Маріупольській міськраді заявили про понад 300 загиблих. Називають кількість убитих і вдвічі більшу.

Кілька бригад військових активно проводять пошуку в Лівобережному районі, в районі площі Свободи та Кальміуському районі, зазначив радник мера Маріуполя ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Російські військові шукають дезертирів зі зброєю у Маріуполі: влада дала поради жителям

Маріуполь був захоплений російськими військами у травні 2022 року після майже трьох місяців запеклих боїв. За цей час у місті було зруйновано значну частину будинків та інших об’єктів. Точна кількість загиблих невідома – оцінки варіюються від кількох тисяч до кількох десятків тисяч.

Україна й міжнародні правозахисні організації звинувачують Росію у численних скоєних у Маріуполі воєнних злочинах. Серед них – обстріл пологового будинку й удар по Драматичному театру, де ховалися люди. Міноборони Росії називає ці звинувачення «фейками».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !