У Бучі попрощаються з військовим льотчиком, який керував «привидами Києва» – міський голова

У Бучі 3 жовтня прощатимуться з полковником Збройних сил України Михайлом Матюшенком, який очолював групу льотчиків, відомих як «привиди Києва», і загинув у небі над Чорним морем під час виконання бойового завдання у повітряному бою в червні цього року, повідомив бучанський міський голова Анатолій Федорук.

«Військовий льотчик керував багатьма типами військових та цивільних літаків. Служив у різних військових частинах, до війни працював керівником однієї з українських авіакомпаній. Свій безцінний досвід роботи Михайло Матюшенко – позивний «Дід» – передавав молодшому поколінню. І лише тепер ми маємо право розказати правду: «Привид Києва» очолював льотчик із Бучі. Із приходом полковника Матюшенка до керівництва 40 бригада тактичної авіації не зазнавала втрат у повітрі. А значить, всі пілоти із «Київських привидів» поверталися живими», – написав Федорук у фейсбуці.

За словами міського голови, згодом Матюшенко ухвалив рішення посилити південний та східний фронти. «Для Михайла Матюшенка це була остання місія. Він не повернувся з чергового вильоту, і його довго шукали. Сьогодні він їде додому, в Бучу», – додав Федорук.

За його словами, прощання відбудеться 3 жовтня о 14:00, на Алеї Героїв у Бучі – на цвинтарі по вулиці Депутатській, 1.

У квітні Командування Повітряних сил Збройних сил України повідомляло, що «привид Києва» – це супергерой-легенда, чию постать створили українці. Це, швидше, – збірний образ пілотів 40-ої бригади тактичної авіації Повітряних сил, які захищають небо столиці. Які раптово з’являються там, де їх не чекають».

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !