Там все заміновано – Миколаївська ОВА про деокуповані території

У звільнених від окупантів населених пунктах Миколаївської області одна з головних проблем – замінування, повідомив проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя» спікер Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук.

«Навіть якщо якийсь населений пункт покидають війська противника, це не означає, що воно автоматично вважається деокупованим. По-перше, там є велика проблема з мінною небезпекою. І, звісно, що вони просто так звідти не йдуть. Там все заміновано», – сказав спікер.

За його словами, на звільнені території спочатку мають зайти відповідні інженерні підрозділи, а після цього військово-цивільні служби.

На звільнених від російських військ українських територіях на Херсонщині «не виключена робота диверсійних груп РФ» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війська РФ «залишають багато неприємних сюрпризів» для ЗСУ на Херсонщині – ОК «Південь»

«Ми знаємо, що у всіх населених пунктах була проблема з ліками, харчами промислового виробництва та, відповідно, подача деяких видів енергоносіїв», – додав Плетенчук.

Він зазначив що достеменно ситуація буде зрозумілою, коли на цих територіях буде досягнуто відповідний рівень безпеки. За словами Плетенчука, окупанти постійно глушили мобільний звʼязок, в тому числі у прифронтових селах, тому оцінити ситуацію після деокупації поки складно, зазначив він.

Увечері 10 листопада народний депутат і секретар парламентського комітету з питань національної оборони та розвідки, який із перших днів повномасштабного вторгнення бере участь у обороні Миколаївщини, Роман Костенко повідомив, що Миколаївська область «повністю звільнена».

За словами очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, зараз «жодні групи, делегації і журналісти не допускаються у звільнені села». Кінбурнська коса досі окупована, додали в ОВА.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !