Сутички біля ринку «Барабашово» у Харкові: 56 особам повідомили про підозру

Прокуратура Харківської області повідомляє, що 56 особам оголосили підозру в справі про сутички біля ринку «Барабашово» у Харкові за статтею «масові заворушення».

За повідомленням, найближчим часом суд має вирішити питання про запобіжний захід для затриманих.

«Також встановлено інших осіб, які брали участь у сутичці. Наразі з’ясовується їхнє місце перебування для проведення з ними відповідних слідчих та процесуальних дій», – йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

«27 лютого на території ТЦ «Барабашово» відбулись масові заворушення за участю представників ТЦ «Барабашово» та осіб, які намагалися вжити заходів щодо демонтажу в’їзної арки до торгівельного центру. Учасники сутички застосували зброю, піротехніку, сльозогінний газ та підпалили в’їзну арку… У затриманих вилучено 7 травматичних пістолетів «Stalker», «Retay», «EKOL» «ФОРТ-12 РМ» та набої до них, гумові кийки, понад 50 сльозогінних та газових балончиків, піротехніку та автомобіль», – заявили в прокуратурі.

27 лютого в Харкові біля ринку «Барабашово» сталися сутички невідомих осіб з правоохоронцями. У поліції заявили, що проти поліцейських була застосована піротехніка і сльозогінний газ і кілька поліцейських постраждали. Причина сутичок невідома.

«Барабашово» вважається одним з найбільших промислово-речових ринків України, його площа понад 75 гектарів.