Слідчі ДБР затримали поліцейського, який поранив пасажира авто під час переслідування

Слідчі управління Державного бюро розслідувань у Полтаві затримали командира роти патрульної поліції Харківської області, повідомляє пресслужба ДБР.

За попередніми даними, поліцейський переслідував автомобіль Subaru Forester вночі проти 13 лютого і, стріляючи з табельної зброї, завдав два поранення пасажиру, який сидів на задньому сидінні. Поранений наразі перебуває в лікарні у важкому стані.

Слідчі ДБР затримали поліцейського за ймовірне перевищення службових повноважень. Ця стаття Кримінального кодексу передбачає від семи до 10 років ув’язнення з позбавленням права на певні посади та види діяльності до трьох років.

В Управлінні Нацполіції Харківської області пояснюють, що патрульні поліцейські вночі проти 13 лютого намагалися зупинити автомобіль «Subaru», який порушив правила дорожнього руху, і заблокували йому рух. При цьому, судячи з повідомлення, один з патрульних також був травмований.

«Патрульний намагався наблизитися до автівки, але водій раптово розпочав рух, створюючи загрозу для життя правоохоронця. Поліцейський, відповідно до вимог пункту 7 частини 4 статті 46 «Закону України про Національну поліцію України», здійснив три постріли для зупинки транспортного засобу, однак автівка зникла. Згодом з’ясувалося, що водій автомобіля, який втікав від патрульних, доставив у лікарню пасажира, який отримав вогнепальні поранення», – йдеться в повідомленні поліцейських.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками погроз або насильства щодо працівника поліції. Як стверджують в управлінні Нацполіції, триває перевірка за фактом застосування патрульним зброї, і всі матеріали за її результатами передадуть до ДБР.