Систему ППО Hawk готують до роботи в Україні – Повітряні сили ЗСУ

Систему протиповітряної оборони Hawk готують до роботи на фронті, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Бачимо, що вже працюють і NASAMS, і IRIS-T на фронті. Очікуємо, що запрацює і система Hawk, яку вже готують до того, щоб вона стала в бойові порядки Повітряних сил. У такий спосіб посилюватимемо наявну систему ППО», – сказав Ігнат в ефірі національного телемарафону.

За його словами, наразі основа української системи ППО – це старі радянські системи.
«Це основа, яка сьогодні працює, яка збиває оті, наприклад, 75 ракет. Колись вдається краще, колись гірше», – додав він.

Американська тактична ракетна система (ATACMS) на захисті неба Південної Кореї ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ATACMS і Patriot: чи спонукає інцидент у Польщі західних союзників «закрити небо» над Україною ?

10 листопада іспанська міністерка оборони Маргарита Роблес повідомила, що Мадрид відправить в Україну ще дві системи протиповітряної оборони американського виробництва HAWK на додаток до чотирьох, надісланих раніше.

Система HAWK є попередницею системи протиракетної оборони PATRIOT виробництва Raytheon Technologies, постачання якої для України поки не розглядають, повідомляли наприкінці жовтня Reuters посадовці США на умовах анонімності.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !