«Ще швидше і ще більше допомоги Україні». Зеленський провів телефонну розмову з генсеком НАТО

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом.
Як повідомляє пресслужба Офісу президента, Столтенберґ висловив співчуття у зв’язку «з убивством Росією українських військовополонених в Оленівці».
«Президент України окремо поінформував Єнса Столтенберґа про ситуацію на полі бою та необхідність швидшого отримання Україною більшої кількості важкої зброї від країн-членів НАТО для успішного відбиття російських атак та переходу до подальшого контрнаступу», – йдеться у повідомленні.
Зеленський також наголосив на важливості одержання від Альянсу «в максимально стислі терміни» нелетальної військової допомоги в рамках пакету, який був затверджений на Мадридському саміті НАТО.
У ході розмови Єнс Столтенберґ привітав угоду щодо розблокування експорту українського зерна.
«Хороша розмова з Зеленським щодо пріоритетів військової підтримки. Життєво важливо, щоб НАТО та союзники надали ще більше допомоги Україні ще швидше. Також обговорили першу партію зерна з моменту вторгнення Росії та необхідність повного виконання угод», – написав Столтенберґ у твітері про свою розмову з Зеленським.

Президент України Володимир Зеленський (на екрані) під час відеозвернення на саміті НАТО. Мадрид, Іспанія, 29 червня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Сім підсумків саміту НАТО. Як посилиться альянс і що це означає для України?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !