Серед російських полонених Україна віддала Москві білоруса Зезюльчика

У межах обміну полоненими Україна передала Росії громадянина Білорусі Максима Зязюльчика, якого в Києві засудили до 10 років колонії за статтею про найманство, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Журналісти ідентифікували Зязюльчика на відео обміну російських військових, яке 7 березня опублікувало міністерство оборони Росії.

Кадри з попереднього обміну полоненими, лютий 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

В Україну в межах обміну повернулися з полону 130 військових

Зязюльчик служив у складі російської так званої «приватної військової компанії «Редут» в Україні з середини липня 2022 року. До 25 серпня він перебував на позиціях російських військ в окупованому Ізюмі Харківської області, а потім був перекинутий під Сватове Луганської області. У вересні білорус потрапив у полон.

Після вироку в СБУ заявили, що Зязюльчик був співробітником КДБ Білорусі та брав участь у бойових діях проти України. Одним із його завдань було збирання інформації про зразки іноземного озброєння, які надходять до ЗСУ.

Білоруські добровольці з полку імені Кастуся Калиновського поруч із покинутою російською МТ-ЛБ ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Чому добровольці з Білорусі воюють з Росією в Україні?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !