СБУ: хакери РФ намагались підключитись до мережі багатоквартирних будинків, щоб збирати дані про ситуацію в місті

Служба безпеки України заявляє про нейтралізацію спроби російських хакерів проникнути у комп’ютерні мережі багатоквартирних будинків у одному із прикордонних регіонів України.
Як повідомляє пресслужба відомства, до кібератаки причетне підконтрольне спецслужбам РФ хакерське угруповання, яке спеціалізується на зламах електронних систем інфраструктурних об’єктів.
«Через Wi-Fi мережу багатоквартирних будинків хакери хотіли дистанційно підключитись до системи відеоспостереження за територією житлових комплексів, прилеглими автомобільними дорогами тощо. Таким чином вони планували мати прихований канал для збору інформації про ситуацію в місті. Також агресора цікавили відомості щодо адрес проживання українських правоохоронців та можливого переміщення військової техніки», – йдеться у повідомлення.
Нині вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж).
СБУ попереджає, що подібні російські атаки можуть траплятися і в майбутньому, тому закликає громадян бути уважними, більше уваги приділяти захищеності своїх комп’ютерних мереж, використовувати для цього складні паролі і періодично їх змінювати.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров (п) і президент Microsoft Бред Сміт, листопад 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Microsoft: російські кібератаки проти України скоротилися, але навесні можуть пожвавитися

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !