СБУ проводить огляд на території одного з монастирів УПЦ (МП) на Закарпатті

Служба безпеки України заявляє про проведення «контррозвідувальних» заходів на території одного з монастирів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті.
Як повідомляє пресслужба відомства, за участі представників церкви правоохоронці:

  • проводять огляд території та приміщень монастиря щодо ймовірного виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку людей на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду суверенітету України.

У СБУ наголошують, що ці дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для, серед іншого, перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира», а також недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора.

Читайте також: Чому УПЦ (МП) звинувачують у роботі на Росію: найгучніші інциденти

Минулого тижня Служба безпеки України повідомила про контррозвідувальні заходи на територіях Києво-Печерської лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії на Рівненщині, Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) на Буковині та на території єпархіального управління УПЦ (МП) в Івано-Франківську.

Читайте також: Львівська облрада проголосувала за заборону діяльності УПЦ (МП)

У результаті слідчих дій, зокрема на Буковині, правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

23 листопада після перших обшуків в УПЦ закликали «не розпалювати внутрішню війну», а звинувачення у колабораційній діяльності на адресу деяких священників є «недоведеними та безпідставними».

За даними Служби, ця література переважно російського авторства і виготовлена російськими друкарнями ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Велика кількість антиукраїнських матеріалів» – СБУ про останні знахідки в приміщеннях УПЦ (МП)

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !