СБУ оголосила про підозру екскерівнику Херсонської ОВА Лагуті

Служба безпеки України заявляє про повідомлення підозри колишньому очільнику Херсонської обласної адміністрації, який обіймав цю посаду з жовтня 2021 по липень 2022 року.

До липня минулого року очільником Херсонської ОВА Геннадій Лагута.
Як повідомляє пресслужба відомства, підозру йому оголосили за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство).

«Один із епізодів стосується незаконного заволодіння майном. Зокрема, колишній посадовець привласнив автомобіль, який під час повномасштабного вторгнення йому надали у тимчасове безоплатне користування. За матеріалами слідства, навесні 2022 року, у найгарячіший момент вторгнення рашистів, чиновник сам звернувся до місцевої підприємниці з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування «для службових цілей». З патріотичних мотивів, маючи бажання допомогти, жінка погодилася виділити йому транспортний засіб», – йдеться у повідомленні.

Проте, за даними відомства, у липні 2022 року посадовець скористався її відсутністю в Україні та вирішив приватизувати автомобіль через приватного нотаріуса.
«Далі посадовець «продав» цей автомобіль своєму підлеглому – керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а на наступний день той «перепродав» його своєму керівнику назад. Наразі на транспортний засіб накладено арешт. У ході експертизи встановлено, що на «нотаріальній довіреності» поставлено підроблений підпис підприємниці», – зазначають в СБУ.

Геннадій Лагута наразі це повідомлення СБУ не коментував.

Читайте також:Херсонщина: чому голову області Лагуту відправляють у відставку, а мера Колихаєва затримали окупанти?

Геннадій Лагута був призначений на посаду голови Херсонської обласної державної адміністрації у жовтні 2021 року. У липні 2022 року президент звільнив з посади голови Херсонської ОДА Геннадія Лагуту згідно з поданою ним заявою.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !