СБУ назвала кількість підозрюваних у колабораціонізмі, викритих за час повномасштабної війни

Від початку повномасштабної війни Служба безпеки України викрила понад 700 осіб, підозрюваних у колабораціонізмі, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

«Із них станом на зараз до суду скеровано 265 проваджень за підозрою 268 осіб. Інші – зараз на стадії розслідування. Окрім того, щодо 53 правопорушників уже маємо судові вироки», – зазначив він.

За словами Дехтяренка, більшість підозрюваних у колабораціонізмі «свідомо пішли на співпрацю з ворогом» і сподівалися отримати за це винагороду від РФ.

Раніше у ФСБ Росії заявили про затримання на Херсонщині групи громадян України, яка нібито має «трьох кураторів, що є співробітниками Служби безпеки України» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Нісенітниці і вигадки» – СБУ про звинувачення ФСБ у «кураторстві замахів» на окупованій Херсонщині

«На початку повномасштабного вторгнення один чоловік на привів до околиць Києва понад 120 одиниць військової техніки (танки, БМП, гаубиці). Він сам вийшов на ворога: як тільки їхні колони перетнули державний кордон, запропонував свою допомогу і нібито безпечний коридор до української столиці. Після втечі рашисті він намагався уникнути правосуддя, але СБУ його затримали», – повідомив Дехтяренко.

Серед підозрюваних у колабораціонізмі, затриманих СБУ під час повномасштабної війни, є, зокрема, президент підприємства «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !