Росія вивела у Чорне море 8 кораблів, серед них є ракетоносії – ЗСУ

Росія тримає у Чорному морі вісім кораблів, серед них є два ракетоносії, повідомляє у фейсбуці пресслужба Військово-Морських сил ЗСУ.

«Станом на 10:30 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів з них 2 носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп до 8 ракет», – йдеться у повідомленні.
За даними ВМС, в Азовському морі – 2 російські кораблі, а в Середземному – до 4 кораблів, з них – один носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп до 16 ракет.

Вночі 1 травня Повітряна тривога російська стратегічна авіація атакувала Україну з Мурманської області та району Каспійського моря. Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, 15 з 18 ракет українські військові знищили.

Відомо про роботу сил ППО на Київщині, Дніпропетровщині та Хмельниччині. Через російську ракетну атаку по Павлограду постраждали 34 людей, серед них – п’ятеро дітей.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк на брифінгу 18 квітня заявила, що в російських військових залишилося «критично мало» «Калібрів», тому їх використання малоймовірне.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !