Росія відмовилася купувати балістичні ракети у Ірану через погрози США – FT

Росія відмовилася купувати балістичні ракети у Ірану, пише Financial Times з посиланням на джерела. За даними видання, Захід погрожував Москві, що в такому разі передасть Україні далекобійні ракети.

Одним із головних чинників тимчасової відмови Росії від купівлі іранських ракет, за даними країн НАТО, стала погроза США забезпечити Київ балістичними снарядами ATACMS з радіусом дії 300 кілометрів. Ці ракети дозволили б досягати будь-якої точки окупованої України, включно з Кримом.

Співпраця Росії та Ірану посилилася після російського повномасштабного вторгнення в Україну. У цій війні, як заявили Україна та західні країни, Російська Федерація використовує іранські безпілотники, які застосовувались, зокрема, під час масованих ударів по енергетичній системі українських міст.

За даними Washington Post, Іран також погодився таємно передати Росії балістичні ракети малого радіусу дії Fateh-110 та Zolfagha.

Зброя, захоплена французькими морськими патрулями поблизу узбережжя Ємену, 1 лютого 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

WSJ: США можуть передати Україні захоплену у контрабандистів іранську зброю

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !