Росія побоюється наступу України у двох секторах – британська розвідка

Росія побоюється великих наступальних дій України у двох секторах – у Запорізькій та Луганській областях, вважають у британській розвідці.
У спецслужбі Британії звертають увагу, що останніми тижнями Росія зміцнила оборонні укріплення у Запорізькій області, особливо між містами Василівка та Оріхів, і зберігає великі сили в цьому секторі.

«Те, як Росія працювала над удосконаленням оборони, свідчить про те, що командири, швидше за все, стурбовані можливістю великих наступальних дій України у двох секторах: або на півночі Луганської області, або в Запорізькій області. Великий український прорив на Запоріжжі серйозно поставив би під сумнів життєздатність російського «наземного мосту», що з’єднує Ростовську область Росії та Крим; а успіх України на Луганщині ще більше підірве оголошену військову мету Росії «звільнити» Донбас», – йдеться у повідомленні Міноборони Британії, яке посилається на свою розвідку.
У британському відомстві вважають, що рішення про протидію якій із цих загроз віддати перевагу, ймовірно, є однією з головних дилем російських військових командирів.

Нещодавно керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю ABC News анонсував великий наступ України навесні. За його словами, «найгарячіші» бої очікуються в березні.

Читайте також: «Нам вистачить сил здолати ворога» – Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомляв, що у 2022 році українські військові звільнили 40% окупованих після 24 лютого територій та 28% від всіх окупованих територій. На сьогодні, за його даними, українські військові продовжують стримувати противника на сухопутній ділянці протяжністю 3786 кілометрів, активна лінія фронту – 1500 кілометрів.

В лютому минулого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, атакувавши з півночі, сходу та півдня. У 2022 році ЗСУ провели успішні контрнаступи і відкинули російські війська з Київщини, з практично всієї Харківщини та з правобережжя Херсонщини. Проте армія РФ продовжує атакувати Україну, завдаючи масованих ударів з використанням ракет і дронів, зокрема по критичній інфраструктурі.

Таврійське, Херсонщина. Житель Таврійського Костянтин Баранов біля руїн власного будинку, зруйнованого російськими військовими, ілюстративне фото ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

На Таврійському напрямку для армії РФ вже немає «глибокого тилу» – командувач угруповання

Як відзначив Данілов, «кремлівський «чорт-ібліс» занурив світ у суцільну темряву, захотів помститися ковалю, неслабо вигріб від Вакули», а потім запропонував оголосити «перемир’я» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Данілов відреагував на «різдвяне перемир’я» словами Миколи Гоголя

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !