Росія готує нове формування сил, але його вплив на війну в Україні навряд буде вирішальним – британська розвідка

Росія готує нове формування сил, але його вплив на війну в Україні навряд буде вирішальним, заявляють у Міністерстві оборони Британії з посиланням на дані розвідки.
«Щоб підтримати операцію в Україні, Росія майже напевно створила нове велике формування сухопутних сил, 3-й армійський корпус (3-й АК), який базується в Муліно, у Нижньогородській області на схід від Москви. Росія, ймовірно, планує забезпечити значну частину цього АК із новосформованих «добровольчих» батальйонів, які формуються по всій країні та об’єднують новобранців», – йдеться у повідомленні, опублікованому в твіттері.

РФ намагається набрати найманців із числа громадян країн Центральної Азії, ув’язнених і представників віддалених регіонів, кажуть у розвідці ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ГУР: Росія змінила тактику поповнення особового складу своєї армії

За даними розвідки, російський армійський корпус зазвичай складається з 15-20 000 військовослужбовців.

«Але Росії, ймовірно, буде важко довести 3-й АК до цієї чисельності, враховуючи дуже обмежений рівень народного ентузіазму щодо добровільної участі в Україні. Ефект від цього армійського корпусу навряд чи буде вирішальним для кампанії», – додають в британській розвідці.

Символічні картонні труни біля посольства Росії з написами «Груз 200. ЧВК «Вагнера» під час акції проти російської агресії на Донбасі. Київ, 2 червня 2018 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Росії закінчуються солдати для війни в Україні?

Напередодні російське видання «Комерсант» повідомило, що у Росії створено понад 40 «іменних» добровольчих батальйонів для участі у війні проти України. Відомо про формування таких підрозділів у Санкт-Петербурзі, в Якутії, Примор’ї, в Казані, у Чувашії, Пермському краї, в Амурській області, в Ленінградській області.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !