Росія: генерал, якого критикував Кадиров, очолив штаб Сухопутних військ

Генерал-полковника Олександра Лапіна призначено начальником Головного штабу Сухопутних військ Збройних сил Росії, стверджує 10 січня агенція РБК з посиланням на джерело у військовому відомстві РФ.

До кінця жовтня Лапін був командувачем угрупуванням російських військ «Центр» у війні проти України. Після залишення підпорядкованими йому військами міста Лиман генерал зазнав різкої критики з боку глави Чечні Рамзана Кадирова та ватажка угруповання «приватної військової компанії Вагнера» Євгена Пригожина. Незабаром після цього Лапін був відправлений у відпустку, фактично переставши командувати угрупованням.

Раніше про призначення Лапіна начальником штабу Сухопутних військ із посиланням на джерело повідомляло видання «Ура.ру». Видання «Проєкт» у своєму розслідуванні раніше стверджувало, що «Ура.ру» на замовлення Міністерства оборони розробляло піар-стратегію Лапіна після того, як той зазнав атак з боку Кадирова.

Угруповання військ під командуванням Лапіна також брало участь у боях за Лисичанськ. 4 липня отримав звання Героя Росії – після окупації цього міста у Луганській області.

Кадиров після звільнення Лимана українськими військами присвятив Лапіну кілька постів у телеграмі, назвавши генерала «нездарою» і звинувативши його, що він командує угрупованням, перебуваючи далеко від фронту. Кадиров також писав, що Лапіна «покривають зверху керівники в Генштабі».

Олександра Лапіна, за повідомленнями, було звільнено з посади командувача військами Центрального військового округу Росії наприкінці жовтня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Британська розвідка прокоментувала зміну чергового військового командувача в РФ

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !