Російські військові, ймовірно, знову почнуть штурми Вугледару – Сили оборони

Наразі активних бойових дій на Вугледарському напрямку не ведеться, але армія РФ, ймовірно, найближчим часом розпочне штурмові дії в цьому районі, зазначив в ефірі телемарафону керівник об’єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напряму Олексій Дмитрашківський.

Він також додав, що в суботу, 22 квітня, російські військові завдали ударів по Вугледару з авіації.

«Ворог дотримується тактики випаленої землі. Це робиться для того, щоб нашим захисникам не було можливості будь-де тримати оборону. Знищуються будинки, військовим сленгом кажуть розбирають будинки поверх за поверхом і це відбувається як в Бахмуті, так і на Вугледарі», – зазначив він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія знову почала штурмувати Вугледар: чого домагається

В американському Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що російські війська можуть готувати відновлення наступальних операцій довкола Вугледара. Але, за словами аналітиків, постійні проблеми з особовим складом і боєприпасами, ймовірно, можуть стримувати російські сили від просування.

Український військовий веде вогонь з РСМД БМ-21 «Град» по російських позиціях на передовій біля Кремінної, 9 березня 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Нова загроза. Під Кремінною розгорнулись важкі бої – Росія готує прорив?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !