Російські сили істотно збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі – Гуменюк

Російські військові суттєво збільшили кількість носіїв ракет у Чорному морі, повідомила в ефірі телемарафону начальниця координаційного пресцентру сил охорони й оборони півдня Наталя Гуменюк, відповідаючи на запитання про можливе збільшення кількості російських обстрілів українських міст 23 і 24 серпня.

«Ми бачимо, що вони істотно збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі. Зокрема, з «Калібрами» їх наразі п’ять, у тому числі підводні. І використання «Калібрів» цієї ночі може бути певним знаком того, що вони зараз готові їх використовувати, навіть незважаючи на високу вартість і не дуже велику кількість, яка ще залишилася», – сказала Гуменюк.

Завантаження крилатих ракет типу «Калібр» на підводний човен у Південній бухті Севастополя, 18 серпня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Севастополі зафіксували завантаження крилатих ракет на підводний човен Чорноморського флоту Росії (фото)

«Треба бути готовими до того, що вони можуть це застосувати, але не піддаватися паніці, не створювати ніякого зайвого ажіотажу», – додала вона.

21 серпня у пресслужбі Військово-морських сил Збройних сил України повідомили, що в Чорному морі чергують п’ять російських носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний їхній залп – 36 ракет.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ закликали українців бути особливо пильними у День незалежності України – 24 серпня.

Крім того, 23 серпня в Україні відзначають День прапора, а 29 серпня – День пам’яті захисників України.

Президент України Володимир Зеленський попередив, що цього тижня Росія може зробити «щось особливо гидке».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини станом на 22:00 21 серпня

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !