Росармія запустила “Шахеди” по Україні: де оголошена тривога

В Україні у ніч проти 9 травня оголосили повітряну тривогу в низці областей. Причиною цього є, зокрема, фіксація руху ворожих ударних дронів типу "Шахед".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram командування Повітряних сил ЗСУ.

Військові зазначили, що російські загарбники запустили дрони-камікадзе на півдні країни. Ворожі повітряні цілі рухаються у бік Одеської області.

"Рух БпЛА типу "Shahed" з акваторії Чорного моря у напрямку півдня Одещини!" – йдеться в оголошенні ПС о 00:21.

Влада Одеської області закликала місцевих жителів перебувати в укриттях, та пам'ятати про правило "двох стін".

Зауважимо, перед тим військові попереджали про загрозу застосування ворогом балістичного озброєння для ударів по Дніпропетровській області.

Де зараз в Україні оголошена тривога:

Повітряні удари РФ по Україні

Нагадаємо, російські окупанти регулярно завдають повітряних ударів по містах та селищах України, часто застосовуючи для цього дрони-камікадзе та ракетне озброєння різних типів.

Так, минулої ночі, а саме 8 травня на День пам'яті і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, загарбники влаштували масовану комбіновану атаку, випустивши по Україні понад 70 ракет і "Шахедів". Тоді силами та засобами ППО ЗСУ було знищено 39 ракет та 20 ударних безпілотників противника.

Під російським ударом знову опинилися українські об'єкти енергетики у шести областях.

Додамо, речник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив про те, що українці мають бути готовими, що РФ може продовжувати завдавати комбіновані удари по Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.