Резніков оприлюднив нові дані про число ракет, які залишилися у Росії

Росія вичерпала понад 80% свого арсеналу стратегічних ракет, але зберігає значну частину тактичних ракет, серед яких найбільше С-300 (частину з цих ракет російські військові використовують не за прямим призначенням – не як засіб ППО, а як засіб ураження наземних цілей – ред.). Такі дані оприлюднив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Формула миру: ракетна міць «другої армії світу» обернено пропорційна суворості дотримання санкцій, помноженої на потужність української ППО», – написав Резніков у твітері.

Також міністр оборони України вказує, що в Росії близький до вичерпання арсенал іранських дронів – їх залишилося 90 з 750 поставлених.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі 10 жовтня. За цей час їй вдавалося тимчасово вивести з ладу значну частину системи. В Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії, але повного блекатуту наразі вдається уникати.

«Адмірал Горшков» перед «далеким походом», база ВМС РФ у Сєвєроморську, 4 січня 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Чим загрожує Україні фрегат РФ із гіперзвуковими ракетами «Циркон»? Відповідаємо

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !