Рада рекомендувала РНБО застосувати санкції щодо Тимощука та 55 російських спортсменів

Верховна Рада рекомендувала Раді національної безпеки та оборони України застосувати персональні санкції до російських спортсменів.

За схвалення проекту постанови №8245 проголосували 324 народних депутати.
Як зазначається в пояснювальній записці, після 24 лютого російські та білоруські спортсмени неодноразово публічно підтримували збройну агресію РФ проти України, геноцид українського народу та депортацію українців.
У переліку 56 спортсменів, щодо яких депутати пропонують застосувати санкції, – зокрема, громадянин України, ексфутболіст, асистент головного тренера ФК «Зеніт» Анатолій Тимощук, російського олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Аліна Кабаєва, колишній чемпіон світу з боксу Олександр Повєткін, гросмейстер Сергій Карякін.

Дмитро Кулеба прокоментував останні коментарі голови Міжнародного олімпійського комітету ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

За час повномасштабної агресії Росії загинули 184 спортсмени – Кулеба про «політизацію спорту»

Після повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого російським, а також білоруським спортсменам заборонили участь у низці міжнародних змагань. У липні міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт повідомив, що проти Росії та Білорусі у світі вже ввели 134 спортивні санкції.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !