Прикордонники з початку року зафіксували 70 порушень режимних правил поблизу адмінкордону з окупованим Кримом

Прикордонники Херсонського загону з початку року зафіксували 70 порушень встановлених режимних правил в прикордонних з окупованим Росією Кримом районах Херсонської області. Про це проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомили в прес-службі Херсонського прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

«Громадяни порушують порядок виходу маломірних плавзасобів і знаходяться в контрольованому прикордонному районі без документів. З метою запобігання порушенню законодавства України з прикордонних питань, підрозділи Херсонського загону спільно з мобільними групами, які прибули з інших регіонів, посилюють контроль за дотриманням режиму в контрольованих прикордонних районах», – розповіли у відомстві.

Прикордонники нагадали, що прикордонний режим в Херсонській області встановлено в Генічеському, Голопристанському, Каланчацькому, Скадовському, Новотроїцькому та Чаплинському районах.

За інформацією ДПСУ, громадяни України, які в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають там, проживають або пересуваються на підставі документів, що засвідчують особу. Іноземцям та особам без громадянства для цього крім документів, що засвідчують особу, потрібно підтвердження законності їх перебування на території України.

«За порушення прикордонного режиму передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – розповіли прикордонники.

Протягом 2019 року понад 1,3 млн громадян перетинали КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка» на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольних пункту в’їзду / виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».