Повітряні сили України готові до будь-якого розвитку подій 24 серпня – речник

Повітряні сили України готові до будь-якого розвитку подій 24 серпня, заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
«Наші військові готові до будь-яких сценаріїв… розглядаються різні варіанти, кризові ситуації. Воїни Повітряних сил будуть боронити наше небе. Потрібно знати, до чого готується ворог, які сили та засоби сконцентрував на підступах до наших кордонів – ведеться постійна розвідка», – розповів він в ефірі національного телемарафону.
За його словами, українська сторона враховує наявність російських літаків «на десятках аеродромів» в Білорусі, на території Криму та в Росії, а також ракетного озброєння, яке противник зосереджує навколо України.
«Будемо відстежувати і намагатися адекватно відреагувати на будь-які загрози, які нам противник, ймовірно, підготував на наше головне свято», – сказав він.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ закликали українців бути особливо пильними у День незалежності України – 24 серпня.

Президент України Володимир Зеленський попередив, що цього тижня Росія може зробити «щось особливо гидке, щось особливо жорстоке».

«Зокрема, з «Калібрами» їх наразі п’ять, у тому числі підводні» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Російські сили істотно збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі – Гуменюк

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !