Посол США: фальшиві референдуми та мобілізація є ознаками слабкості Росії

Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Росії на анексовану українську територію Україну, заявила посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк.
«Фальшиві референдуми та мобілізація є ознаками слабкості, провалу Росії. Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Росії на нібито анексовану українську територію, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – написала вона у твіттері.

20 вересня в окупованих районах на сході України та захопленій Херсонській області російськими силами було призначено дати так званих референдумів про приєднання до Росії. Окупаційна влада запланувала їх на 23-27 вересня.

Київ вже заявив, що це голосування не матиме реальних наслідків, а МЗС України закликало міжнародних партнерів засудити намір щодо РФ «фейкових плебісцитів» на окупованих територіях.

Також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ вважає, що міжнародна спільнота має засудити так звані референдуми на окупованих територіях України. Низка західних лідерів засудили намір Кремля провести так звані референдуми.

У Білому домі заявили, що Росія намагається провести так звані референдуми у відповідь на успішний контрнаступ українських військ, а Вашингтон не визнає результати такого голосування.

21 вересня російський президент Володимир Путін заявив про початок часткової мобілізації в Росії. Планують призвати близько 300 тисяч людей.

Така невідкладність, ймовірно, викликана побоюваннями неминучого наступу України, вважають у британській розвідці ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У британській розвідці пояснили, з чим пов’язаний поспіх Кремля щодо так званих референдумів

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !