Понад 22 тисячі загиблих – журналісти оновили дані про російські втрати за відкритими джерелами

Імена 22055 росіян, загиблих за час повномасштабного вторгнення в Україну, встановили видання «Медіазона» спільно з російською службою Бі-Бі-Сі та командою волонтерів.

За останні чотири тижні список загиблих збільшився на 2,3 тисяч осіб.

«Найзначнішу частку серед втрат становлять увʼязнені з «ПВК Вагнера», які продовжують гинути під Бахмутом. За весь час ми нарахували понад 3,7 тисячі загиблих увʼязнених. Інша велика категорія втрат – мобілізовані. Їх із осені 2022 року загинуло понад 2 тисячі», – пише «Медіазона».

Група, яка підраховує російські втрати, незмінно вказує, що до моніторингу потрапляють лише ті особи, чию смерть вдалося встановити на основі відкритих джерел. Реальна кількість втрат, на думку авторів дослідження, може бути помітно більшою. Крім того, журналістам невідома кількість тих, хто зник безвісти і потрапив у полон.

Євген Пригожин заявив, що це має статися 10 травня ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Пригожин заявив про виведення з Бахмута «залишків ПВК «Вагнер»

За даними Генерального штабу ЗСУ, Росія станом на ранок 5 травня втратила під час повномасштабної війни проти України 193 210 своїх військових.

Росія останнім часом не розкриває дані щодо своїх загиблих. Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня 2022 року, повідомивши про загибель 5937 осіб.

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час Мюнхенської безпекової конференції 18 лютого заявив, що втрати Росії у війні проти України від початку повномасштабного вторгнення оцінюються у 200 тисяч військових: вбитих і поранених.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !