Поліція вручила підозру чоловікові у справі про вигорілі 5 гектарів лісу в зоні ЧАЕС

У Нацполіції заявили, що повідомили про підозру 27-річному чоловіку, жителю села Рагівка на Київщині, який проходить у справі про загорання трав’яного настилу на території Котовського лісництва, що у зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції. Як йдеться на сайті поліції, підозру вручили за статтею про «знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу».

«Як пояснив молодик поліцейським, він поблизу закинутої місцевої ферми задля забави в кількох місцях підпалив дикорослу траву. В результаті виник неконтрольований процес знищення та пошкодження вогнем рослинності, природного стану ґрунтового покриву, мікроорганізмів на загальній площі 5 гектарів території Котовського лісництва. А в атмосферу вивільнились шкідливі хімічні сполуки», – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу раніше судимому чоловікові, триває слідство.

6 квітня поліція Київської області встановила людину, яка підпалила траву і спричинила пожежу в Котовському лісництві.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, станом на 7:00 8 квітня на території Котовського лісництва у зоні відчуження між смт Поліське, сіл Тараси та Володимирівка відкритого вогню немає, спостерігалося тління окремими осередками.