Поліція Києва розслідує спробу підірвати вхід до офісу «100% життя» як хуліганство

Поліція Києва розслідує напад на будівлю, де розташований благодійний фонд допомоги пацієнтам «100% життя» як хуліганство. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомила пресофіцерка Поділького управління поліції Анна Страшок. За її словами, санкція цієї статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років.

«Ніяких версій поки ми не коментуємо. На місці події правоохоронці провели всі необхідні першочергові слідчі дії, призначено ряд відповідних експертиз, за результатами яких буду більш зрозумілі деталі вчинення правопорушення», – зазначила представниця поліції.

Раніше на брифінгу Анастасія Дєєва, виконавча директорка благодійного фонду «100% життя», заявила про напад на їхній офіс у Києві. За її словами, у ніч на 17 лютого невідомі спробували підірвати двері в будівлю, а також залишили плакат, де згадується колишня представниця їхньої організації, а нині – депутатка від «Слуги народу» Лада Булах.

У фонді це пов’язують із тим, що Булах зареєструвала у Раді законопроєкт, який дозволив би підліткам підписати декларацію з сімейним лікарем і самостійно (без батьків) звертатися до нього або інших фахівців, а також гарантує їм право отримувати інформацію про стан свого здоров’я.

«Коли ми зробили спробу у законодавчому полі дійсно захистити права людини, то отримали реакцію не відкрити діалог, а дії, які схожі на залякування», – заявила Дєєва.

Законопроєкт 2684 зареєстрували у Верховній Раді 27 грудня минулого року. Зараз у мережі можна знайти багато матеріалів щодо того, нібито у випадку ухвалення цей документ дозволить підліткам змінювати стать без згоди батьків. Водночас, у самому тексті законопроєкту немає жодного слова про проведення таких операцій.