По штабу Чорноморського флоту Росії вдарили безпілотником – Развожаєв

По севастопольському штабу Чорноморського флоту Росії в окупованому Криму вдарили безпілотником, жертв і постраждалих немає, заявив призначений Росією голова Севастополя Михайло Развожаєв.

Спочатку Развожаєв, який приїхав до штабу після удару, заявив, що безпілотник йшов на низькій висоті і збитий не був, «хоча над бухтою працювали стрілецькою зброєю».

Пізніше він уточнив, що безпілотник таки збили «прямо над штабом флоту», після чого він впав на покрівлю і загорівся.

За даними розвідки, серед іншого, з аеродрому Бельбек на аеродроми, що розташовані на території РФ, перевели 3 літаки Су-35С, 3 літаки Су-34 та 5 літаків CУ-27/З0СМ. Фото ілюстративне ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Після вибухів у Криму Росія переміщує авіацію на запасні аеродроми – ГУР МО

Фото диму і відео безпілотника, що летить, над штабом Чорноморського флоту Росії публікують користувачі соцмереж.

Розвожаєв звинуватив у нападі українські сили. Українські військові ситуацію поки не коментували.

Напередодні секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що Крим – це суверенна територія України, і питання порядку денного – «покрокова демілітаризація півострова з його наступною деокупацією».

В останні дні було здійснено кілька атак по військових об’єктах в окупованому Криму. Напередодні ввечері про вибухи повідомляли у Севастополі та Євпаторії, окупаційна влада заявила про спрацювання системи протиповітряної оборони.

У День військово-морського флоту, 31 липня 2022 року, штаб Чорноморського флоту Росії також атакували безпілотником. Тоді внаслідок удару постраждали шестеро людей, а всі святкові заходи були скасовані.

Міністр висловив сподівання, що буде ухвалене політичне рішення про надання Україні ракет ATACMS для установок HIMARS ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

В Україні немає обмежень щодо ударів по окупованому Криму – Резніков

Вибухи в окупованому Криму <![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !