Плетенчук пояснив, чому РФ обрала тактику ударів баллістикою по Україні

Останнім часом російські війська при ударах по Україні роблять ставку на балістику. І цьому є низка причин.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар начальника Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону.

"Ворог обрав тактику застосування балістичних ракет з території тимчасово окупованого Криму. Це різні платформи (в порівнянні з "Калібрами", – ред). В першу чергу, звісно, це "Іскандер-М", – сказав він.

За словами спікера, така тактика РФ, перш за все, пояснюється особливостями балістичного озброєння.

"Ця платформа мобільна, вона пересувна, відповідно час на розгортання в неї невеликий, це хвилини, а на згортання – ще менше. Тому, відповідно, обрали вони застосовувати зараз саме балістику – і швидкість інша, і час на реакцію менший", – пояснив Плетенчук.

Тому в першу чергу, як зазначив він, небезпека полягає у застосуванні ракетного озброєння саме з території тимчасово окупованого Криму.

Обстріл по Україні

Російські війська в ніч проти 4 травня обстріляли Україну, використавши дрони та ракети С-300. Зокрема, окупанти атакували Харків. Постраждали четверо людей, зокрема дитина.

Окрім того, російські війська атакували і Дніпропетровську область. У Павлограді було пошкоджено об'єкт інфраструктури, двоє людей постраждали.

Зазначимо, що загалом ворог випустив 13 дронів та чотири ракети. ППО збила всі безпілотники, але без пожеж не обійшлося.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.