Після призначення Костіна посол ЄС сподівається на швидке затвердження керівника САП

Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас сподівається на швидке призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Вітаю Андрія Костіна з призначенням на посаду генерального прокурора України. Представництво ЄС в Україні та я тісно співпрацювали з ним щодо реформи правосуддя. Продовжимо співпрацювати у розслідуванні воєнних злочинів Росії. З нетерпінням очікую швидкого призначення керівника САП», – написав Маасікас у твіттері.

19 липня конкурсна комісія визначилася із керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Комісія передала на розгляд генеральному прокурору нададуть подання про призначення Олександра Клименка на посаду керівника САП.

Проте того ж дня, 19 липня, Верховна Рада підтримала подання президента Володимира Зеленського про звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора України.

На необхідності призначити керівника антикорупційної прокуратури наполягає ЄС, це одна з вимог кандидатства України в ЄС.

Відповідно до законодавства, кандидатура, відібрана конкурсною комісією на посаду керівника САП, подається на розгляд генерального прокурора.

Сьогодні Верховна Рада підтримала подання президента про призначення Андрія Костіна на посаду генерального прокурора.

До того, як стати депутом, Андрій Костін був співвласником адвокатської компанії «Право» та заступником голови Ради адвокатів Одеської області ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Друг» Єрмака, «заслужений юрист», «слуга народу»: хто такий новий генпрокурор Костін?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !