Підозрюваних в участі в «самообороні Севастополя» оголосили в розшук – прокуратура АРК

Прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з Головним управлінням Національної поліції в АРК повідомили про підозру двом учасникам «самоборони Севастополя» за частиною 2 статті 260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Підозрюваних оголосили в розшук. Про це 14 лютого повідомила пресслужба прокуратури АРК.

За інформацією відомства, досудовим розслідуванням встановлено, що двоє громадян України були учасниками «самооборони Севастополя» і в лютому-березні 2014 «були на службі на незаконно створеному блокпосту «Орловський міст».

«При цьому підозрювані здійснювали незаконну перевірку документів громадян, обшук їх транспортних засобів, а також брали участь в затриманні проукраїнськи налаштованого населення півострова», – мовиться у повідомленні.

Імен підозрюваних у відомстві не назвали.

«Самооборона» Криму з'явилася напередодні анексії півострова і допомагала російської анексії. 11 червня 2014 року підконтрольний Кремлю парламент півострова узаконив цю організацію, прийнявши відповідний закон.

Правозахисники не раз заявляли про причетність цього збройного формування до ряду злочинів, велика частина з яких досі в Криму не розкрита.