ОВА: святкування Рош га-Шана в Умані завершилися без інцидентів, окрім запуску феєрверка

В Умані Черкаської області завершилися святкування Рош га-Шана, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

За його словами, з міста виїхали вже 9 тисяч паломників.

«Безпека була головним пріоритетом для нас під час цього традиційного паломництва бреславських хасидів. Бо в Україні триває війна. Плюс Росія могла використати паломництво для провокацій і дестабілізації міжнародних відносин. Наші превентивні та посилені заходи безпеки дали потрібний результат: належне убезпечення як місцевих жителів, так і приїжджих», – написав він у телеграмі.

У Черкаській ОВА додали, що 27 вересня один з паломників запустив в Умані феєрверк – його притягнуть до відповідальності. Наразі в Умані діє заборона на продаж та використання піротехнічних засобів, у тому числі феєрверків.

Читайте також: 250-річчя рабі Нахмана: яким він був і чому хасиди їздять на його могилу

За даними Об’єднаної єврейської общини України, станом на ранок 25 вересня до Умані приїхали понад 23 тисячі хасидів.

Цьогоріч святкування юдейського нового року (Рош га-Шана) припало на 25-27 вересня. Хасиди традиційно приїжджають святкувати його до могили цадика Нахмана в Умані Черкаської області. Минулого року Умань відвідали понад 29 тисяч паломників-хасидів.

СБУ і поліція рекомендували паломникам-хасидам утриматися цього року від візиту до України через повномасштабну війну. Місцева влада повідомила, що оскільки паломники все одно прибувають, то в місті облаштували для них 21 укриття.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !