ОВА: дев’ять кораблів очікують черги на завантаження українським зерном в Одеських портах

На сьогодні дев'ять кораблів проходять перевірку і за певний час мають прийти на завантаження агропродукцією у портах Одещини, повідомив речник голови Одеської ОВА Братчук Сергій.
«Сподіваюсь, що найближчим часом ми вийдемо не на довоєнні обсяги, але на більші обсяги…Інтенсивність вивезення зернових з портів Одещини зростає. Вже цього збіжжя на експорт пішло понад 1,5 мільйона тонн. Сьогодні черговий балкер виходить з нашого порту», – сказав він під час брифінгу.
За даними Братчука, за цей місяць через порти Одещини вдалося експортувати українського зерна більше, ніж залізничними та автомобільними шляхами, які працювали з березня по липень.

Читайте також: До портів України на Дунаї за добу пройшла рекордна кількість суден з 24 лютого – Мінінфраструктури

Як повідомив 26 серпня президент Володимир Зеленський, «зерновим коридором» Україна експортувала морем перший із 24 лютого мільйон тонн агропродукції.

22 липня представники України та Росії підписали з ООН і Туреччиною окремі дзеркальні угоди, які спрямовані на розблокування експорту зерна з України на тлі глобальної продовольчої кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням Росії на українську територію.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !