ООН: війна в Україні спричинила найбільшу хвилю біженців з часів Другої світової війни

Російське повномасштабне вторгнення в Україну спричинило найбільшу хвилю біженців з часів Другої світової війни, повідомила Організація ООН у справах біженців.

«Понад 7,9 мільйона людей покинули країну, а ще 5,9 мільйона є внутрішньо переміщеними особами», – заявила представниця УВКБ ООН у Німеччині Катаріна Лампп.

Загальна цифра в майже 14 мільйонів становить більше третини загального населення країни, яке становить приблизно 41 мільйон.

Лампп сказала, що внесок Німеччини у розмірі понад 500 мільйонів доларів на підтримку біженців є другим після внеску Сполучених Штатів.

В лютому 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, атакувавши з півночі, сходу та півдня. Через це мільйони українців були змушені покинути свої домівки. За даними ООН, понад 5 мільйонів українських біженців станом на липень досі залишаються за межами України, в Європі.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !