Омбудсмен Лубінець: зустріч з Москальковою відбудеться за кілька днів у Туреччині

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляє, що зустріч з його російською колегою Тетяною Москальковою відбудеться за кілька днів у Туреччині.
«Вона відбудеться за декілька днів у Туреччині. Головне питання, яке будемо обговорювати, – це повернення додому наших героїв та героїнь. Окремо будемо порушувати питання щодо повернення цивільних заручників, яких РФ масово затримала на ТОТ і не відпускає додому. Плани амбітні. Адже ми не знаємо, як себе буде вести російська сторона», – написав він у телеграмі.

Однак Лубінець каже, що попередньо є «позитивні сигнали, що вони готові це питання розглядати».

Дмитро Лубінець раніше повідомляв про майбутню зустріч з Москальковою, у ході якої, за його словами, мають обговорити питання звільнення цивільних.

Читайте також: Омбудсмен Лубінець: для звільнення українських заручників веду переговори з Москальковою

У грудні Дмитро Лубінець повідомляв, що заради звільнення українських цивільних заручників Кремля формує ще один майданчик для переговорів.

За даними координаційного штабу України з питань поводження з військовополоненими, у 2022 році з російського полону вдалося звільнити 1596 військових і цивільних українців.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !