Окупанти будують захисні споруди у Новій Каховці – мер

Російські війська зараз зосереджені на побудові захисних споруд на лівобережжі Херсонщини, зокрема, і в Новій Каховці. Про це в коментарі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя» повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.
«Дійсно, сьогодні окупаційні війська основну увагу приділяють побудові захисних споруд на лівобережжі Херсонщини, зокрема в Новій Каховці. Мова йде про окопи, відповідні укріплення з метою оборони у подальших боях зі Збройними силами України. Відповідно проводиться ціла низка примусового характеру дій, пов’язаних з тим, щоб звільнити територію від населення цивільного», – сказав він.

Разом із цим, стверджує мер, окупанти вимагають відселятися жителів вулиць, які розташовані біля самого Дніпра.

«Окупанти всім кажуть покинути свої житлові будинки, а в таких населених пунктах як Корсунка і Дніпряне, там берег, там копаються ці окопи з метою недопущення переправи з правого боку наших військ», – додав Коваленко.

Читайте також: На Херсонщині російські окупанти примусово виселяють місцевих жителів – Генштаб ЗСУ

Він зазначив, що аналогічна ситуація відбувається в сусідніх Каховці та Горностаївці.

За даними Коваленка, загальна кількість громади на початку війни нараховувала до 65 тисяч людей, з яких 49-50 тис. проживали в Новій Каховці. Сьогодні, каже він, загальна чисельність людей, яка залишилась на території громади – до 15 тисяч.

З огляду на російську окупацію регіону, а також бойові дії Радіо Свобода не має змоги оперативно перевірити цю інформацію з незалежних джерел.

Окупаційна влада Херсонщини заявила, що виселення жителів регіону розшириться на 15 км від річки Дніпро ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Жителів вивозять, російських військових завозять». Що відбувається на лівобережній Херсонщині?

Напередодні у Генштабі Збройних сил України повідомили, що у населених пунктах поблизу Херсону армія РФ здійснює заходи з підготовки до оборони.

Раніше на тлі наступу ЗСУ на Херсонщині окупаційні сили запевняли, що місту ніщо не загрожує, а наступ буде зупинено. Проте ця риторика змінилася. Нещодавно призначений командувачем російських військ в Україні Сергій Суровікін 18 жовтня заявив, що щодо Херсона можливе «ухвалення непростих рішень» і закликав населення виїжджати.

Читайте також:«Плывем». Як російська армія залишає правий берег Херсонщини

Проте президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera заявив, що війська РФ не збираються відступати з Херсона, хоч і влаштували інформаційну операцію, щоб Україна перекинула туди війська з інших напрямків.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !