ОГП: в Україні кількість загиблих через агресію Росії дітей зросла до 459

В Україні станом на ранок 18 січня внаслідок повномасштабної збройної агресії Росії загинули 459 дітей, щонайменше 909 – були поранені, повідомив Офіс генпрокурора. Напередодні повідомляли про 456 загиблих і 897 поранених.

«Стало відомо ще про трьох загиблих дітей і трьох поранених внаслідок ракетної атаки ворога на житловий будинок у Дніпрі 14 січня. Наразі загинули шість дітей. 17 – поранені. Також стало відомо, що внаслідок обстрілів Маріуполя Донецької області у березні 2022 року були поранені дев’ять дітей віком від 5 до 17 років», – уточнили в прокуратурі.

В ОГП наголосили, що наведені цифри – не остаточні, триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на окупованих і звільнених територіях.

Управління верховного комісара ООН із прав людини раніше повідомило, що станом на 15 січня змогло підтвердити загибель 7031 цивільної людини в Україні через війну Росії. Реальне число жертв може бути набагато більшим, відзначили в міжнародній організації.

Результат російського ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі. Україна, 14 січня 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Тільки нелюди такими ракетами можуть обстрілювати міста» – міський голова Дніпра Борис Філатов

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !