ОГП: 390 дітей загинули внаслідок збройної агресії Росії в Україні

Станом на ранок 18 вересня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, в Україні внаслідок повномасштабної війни Росії, загинули 390 дітей, ще щонайменше 757 – зазнали поранень різного ступеню тяжкості, повідомив Офіс генпрокурора.

«17 вересня російські військові завдали ракетний удар по житловому масиву у місті Чугуїв Харківської області. Від отриманих травм внаслідок обстрілу у лікарні померла 11-річна дівчинка. 17 вересня внаслідок обстрілу міста Костянтинівка Донецької області отримав поранення 2-річний хлопчик», – йдеться в повідомленні.

В ОГП наголосили, що наведені цифри – не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на окупованих і звільнених територіях.

Зруйнований 16 березня російським авіаударом Маріупольський драматичний театр. Фото від 10 квітня ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«З-під завалів було чути крики, а літак далі висів над зруйнованим театром»: розповідь свідка, який вижив

У прокуратурі також повідомили, що через бомбардування й обстріли збройними силами Росії пошкоджено 2500 закладів освіти, з них 289 – зруйновані повністю.

Напередодні повідомляли про 389 загиблих і 756 поранених дій.

Управління Верховного комісара ООН із прав людини станом на 11 вересня змогло підтвердити 5827 випадків загибелі і 8421 поранення цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Москва, попри численні докази, заперечує обстріли цивільних в Україні.

Резолюції Ради безпеки ООН визначають, що серйозними порушеннями проти дітей під час збройних конфліктів є: вербування і використання дітей у збройних конфліктах; вбивства та каліцтва дітей; напади на школи, лікарні та захищених осіб, які пов’язані з ними; зґвалтування та інші форми сексуального насильства проти дітей; викрадення дітей; відмова у доступі гуманітарної допомоги.

Підтоплені через російські ракетні удари будинки і подвірʼя Кривого Рогу, 15 вересня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія ударами по цивільній інфраструктурі намагається підірвати моральний дух українців – британська розвідка

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !