Офіс генпрокурора зафіксував уже понад 300 фактів злочинів геноциду з боку РФ – Костін

Офіс генпрокурора зафіксував вже понад 300 фактів геноциду з боку РФ. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

«Ми зафіксували понад 300 фактів, які належать саме до визначення геноциду. Було допитано понад 2000 наших людей, які внаслідок бойових дій були змушені залишити територію України або своє місце проживання… Наразі розслідується п’ять проваджень щодо геноциду. Серед них магістральне провадження за фактом здійснення геноциду українського народу», – уточнив він.

7 жовтня Верховна Рада закликала Організацію Об’єднаних Націй, парламенти й уряди держав-членів ООН, Європейський союз, Раду Європи створити спеціальний міжнародний трибунал щодо злочину агресії Росії проти України.

За словами Малюськи, наразі неможливо говорити про конкретний обсяг і суму російських активів, які Україна може отримати у якості репарацій від РФ ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Малюська розповів, коли може з’явитись міжнародний механізм репарацій РФ для України

18 жовтня міністр юстиції Денис Малюська зазначив, що вже цієї осені Генасамблея ООН ухвалить рішення про створення міжнародного механізму примусової виплати репарацій РФ для України.

27 жовтня у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що від початку повномасштабного вторгнення Росії правоохоронці зафіксували вже близько 40 тисяч воєнних злочинів, скоєних російськими військовими на території України.

30 жовтня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наступний рік стане визначальним для притягнення до відповідальності керівництва Росії за воєнні злочини, вчинені в Україні.

Голова МЗС назвав цей крок важливим для притягнення Росії до відповідальності ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Україна доводить у Міжнародному суді ООН, що Росія порушила конвенцію про геноцид – Кулеба

За даними СБУ, Антон Кузнєцов-Красовський неодноразово використовував усі доступні йому медійні платформи для публічних закликів до геноциду українців, ліквідації незалежності України та повалення її конституційного ладу ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

СБУ: справу щодо директора російського телеканалу Russia Today передали до суду

Щодо громадян України Росія вчиняє усі види злочинів, які підпадають під визначення геноциду, вважають правозахисники.

А саме:

  • оголошення намірів про знищення: президент Росії і представники російської влади неодноразово заявляли, що українців як етносу «не існує», що це «штучно створена» нація, і тих, хто так не вважає «треба знищити», а України і українців не повинно існувати у майбутньому;
  • переслідування і знищення на окупованих територіях людей із проукраїнською позицією;
  • винищення інтелігенції: учителів, митців, людей, які є носіями української культури та виховують інших у ній;
  • запровадження в освітніх закладах на окупованих територіях системи навчання та виховання, націленої на зміну ідентичності дітей;
  • депортація дітей без батьків до Росії з метою зміни їхньої ідентичності;
  • вилучення та знищення із бібліотек українських книг, викрадення артефактів, що вказують на давню історію українців.

Ексгумовані українськими слідчими органами тіла жителів Бучі, убитих за даними слідства під час російської окупації міста. Буча, Україна. 8 квітня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Наміри Кремля: чому війна Росії проти України є геноцидом українського народу

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !